Ben jij een angsthaas die wel wil maar niet durft?

* Je trekt je terug in een groep.
* Je maakt jezelf onzichtbaar om niet op te vallen.
* Je laat jouw keuze afhangen van die van een ander.
* Je hebt altijd wel een reden waarom jij iets niet kunt.
* Je hebt moeite met het zetten van de eerste stap.
* Je voelt je anders.
Herken je dit?

 

Het is logisch dat je je zo gedraagt. Door de onzekerheid die je voelt durf je in de klas je vinger niet op te steken. Je bent bang om een verkeerd antwoord te geven. Want als je de beurt krijgt kijkt iedereen naar je en kom je niet meer uit je woorden en weet je het antwoord niet meer. Je gaat zweten en krijgt een kleur. Je schaamt je. Dit vermijd je het liefst en daarom weet je altijd wel een reden te bedenken waarom jij iets niet kunt. Je ziet als een berg tegen de spreekbeurt op omdat iedereen naar je kijkt en iets van je kan vinden. Omdat je je zo onzeker voelt pas je je telkens aan en ga je  met de stroom mee zodat je maar niet opvalt. Daardoor doe je regelmatig iets dat helemaal niet bij je past en voel je je ongelukkig.  Je baalt ervan dat je het moeilijk vindt nieuwe vrienden te maken. Telkens weer worstel je met die eerste stap. Je vindt het eng om voor het eerst de nieuwe klas/school binnen te stappen. Je durft niet alleen naar de sportclub. Het frustreert je. Je wordt er boos en opstandig van. Of je wordt heel stil, trekt je terug en wordt onzichtbaar. Je voelt je niet begrepen. Jij voelt je anders.

Hoe zou het zijn om die spiraal te doorbrekenHoe zou het zijn als jij de angsthaas in jezelf de baas bent? In een traject van 3 maanden gaan we samen ontdekken waar jouw kracht ligt. Ik help je ontdekken waar jouw kwaliteiten en talenten liggen. Hierdoor ontwikkel je zelfvertrouwen. 


Na 3 maanden durf jij:
* je eigen keuzes te maken 
* zichtbaar te zijn in een groep
* onafhankelijk te zijn

Je ontwikkelt zelfvertrouwen doordat je je bewust wordt van jouw talenten en kwaliteiten. Het is een veranderingsproces waarin je leert omgaan met de angsthaas. Ik leer jou te vertrouwen op jezelf. Het resultaat is dat jij je durft te laten zien zoals je echt bent. Dat je gezien wordt. Je denkt in oplossingen waardoor de beren op de weg minder groot lijken. Je kunt omgaan met de angst en problemen die je ervaart. Jij maakt je eigen keuzes en bent onafhankelijk van anderen.

Ik leer je de angst en problemen die je ervaart om te denken in kansen waardoor jij:     
* durft te zeggen wat jij vindt en wilt

* die eerste stap wel durft te zetten 
* de angst de baas bent

Kortom; aan het eind van het traject ben jij een angsthaas met vertrouwen in zichzelf.